Petak, 3. svibnja 2024.

Prijavite se na projekt zaštite i očuvanja bijele rode i ostvarite 700 kuna naknade

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode s područja Koprivničko-križevačke županije i ove godine provodi projekt zaštite i očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti.

Pozivaju se tako svi vlasnici ili korisnici stambenih ili gospodarskih ili drugih građevinskih objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode da se uključe u projekt i ostvare naknadu od 700 kuna po gnijezdu rode.

– Ukoliko na krovu stambenog ili gospodarskog objekta kojem ste vi vlasnik ili korisnik imate gnijezdo bijele rode možete dobiti naknadu u iznosu od 700 kuna po gnijezdu. Naknada služi za očuvanje gnijezda na građevinskim objektima na kojima se gnijezdo nalazi – piše na stranicama Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije.

Svi vlasnici odnosno korisnici građevinskih objekata s područja Koprivničko-križevačke županije na kojima se nalaze gnijezda bijelih roda moraju se najkasnije do 31. kolovoza javiti na broj telefona 048/621-790 između sedam i 15 sati, poslati mail na [email protected] ili dostaviti potrebnu dokumentaciju na adresu: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Florijanski trg 4/II, 48000 Koprivnica.

Detaljne informacije o projektu “Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia)” na području Koprivničko križevačke županije u 2022. godini, kao i popis potrebne dokumentacije za ostvarivanje naknade možete potražiti na stranici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije.

zatvori