Nedjelja, 16. lipnja 2024.

PREMALO ČITAM Knjižnica dosad objavila osam epizoda zanimljivog podcasta, zadnja gošća bila je Dora Kuretić

Knjižnica i čitaonica Fran Galović ove je godine pokrenula podcast Premalo čitam. Projekt je to putem kojeg se predstavljaju ambasadori čitanja koprivničke knjižnice koji sa slušateljima dijele svoje osobne i čitateljske priče.

Voditelj podcasta je poznati koprivnički glazbenik – skladatelj i tekstopisac u glazbenoj skupini Overflow, a ujedno i pedagog te strastveni hodač Goran Živković-Žika. Dosad je objavljeno osam epizoda podcasta, a u posljednjem gošća je bila srednjoškolka i uskoro studentica Dora Kuretić.

Dodajmo i da su slušatelji dosad imali priliku upoznati Bojana Koštića, umjetnika koji se ponajprije bavi fotografijom, videom, performansom i multimedijalnim praksama, Tatjanu Kolarić, profesoricu engleskog jezika, Katerinu Fotova Čiković, zanimljivu Makedonku, ekonomisticu i sveučilišnu profesoricu koja od 2014. godine živi u Koprivnici, Željka Krušelja, novinara, povjesničara i sveučilišnog profesora iza kojeg je 40 godina karijere u novinarstvu, Zlatu Hrženjak, jednu od najodanijih korisnica knjižnice s dugogodišnjim čitateljskim stažom, Karolinu Điko, učenicu 6. razreda osnovne škole koja slobodno vrijeme provodi s knjigama i u prirodi i Snježanu Petiku, poznatiju kao jednu od najboljih hrvatskih rukometašica koja trenutno trenira najmlađe rukometašice u Podravkinoj školi rukometa.

Dodajmo da ovaj projekt financijski podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.

zatvori