Nedjelja, 29. rujna 2024.

Mihac Kovačic: Sve je spremno za Šumski trail, startni paketi mogu se podići već sutra

U subotu svi putevi vode u koprivničku Crnu goru, na rasporedu je drugi po redu Šumski trail.

Tomislav Mihac Kovačic iz Sportske udruge Run man, run kazao je da je podizanje start paketa osigurano i dan ranije, dakle sutra od 17 do 20 sati ispred starta – motela Avalon na izletištu Crna gora. Organizatori mole da svi koji su u mogućnosti podignu pakete već u petak da se u subotu ne stvara prevelika gužva. Za sve one koji dolaze izvan Koprivnice, podizanje start paketa te prijave za samu utrku moguće su na sam dan utrke od osam do 10 sati.

– Ove godine imamo tri staze s tri utrke – 6,5 kilometara za rekreativce, 12 kilometara i 19. Konačno se mičemo iz dijela šume kojim smo trčali prošle godine, penjemo se na brdo, tamo utrke na 12 i 19 kilometara imaju svoje kruženje i prolazimo kroz planinarske i biciklističke staze s time da se trka na 19 kilometara okreće na izvoru gdje je prirodna okrjepa i bilo nam je lijepo spojiti sve što imamo na ovim našim brdima, u ovoj našoj šumi – rekao je.

Start crvene staze odnosno utrke na 19 kilometara zakazan je za 10 sati, start žute odnosno one na 12 kilometara u 10:15, a start bijele staze dužine 6,5 kilometara u 10:30.

Mihac Kovačic istaknuo je da će okrjepne stanice biti opremljene vodom, sokovima, slatkim i voćem i to na svaka dva, odnosno četiri kilometra.

Organizatori nisu zaboravili ni one najmlađe koji će također u subotu trčati šumskim stazama Crne gore.

– U 9:30 počinju dječje utrke. Imamo utrku za uzrast od nula do tri godine od 150 metara, od tri do sedam godina na 350 metara i od sedam do 11 godina na 450 metara. Sve dječje staze bit će dobro označene. Što se tiče pokroviteljstva, u susret su nam izašle Robin trgovine koji su glavni sponzori dječjih utrka. Roditelji imaju mogućnost prisustva na utrci s najmlađim klincima, a što se tiče srednje i veće staze, molimo djecu da trče sama – objasnio je Matija Rušak i dodao da je nakon utrka za djecu s početkom u 10 sati organizirano edukativno predavanje koje će održati profesor kemije i biologije Miroslav Kanisek, a pozvani su svi klinci neovisno o tome utrkuju li se ili ne.

Spomenimo na kraju da su dječje prijave zatvorene.


SATNICA ZA SUBOTU

8 -10 PODIZANJE START PAKETA
9:00 zagrijavanje uz trenere Cerina
9:30 start dječjih utrka – ŠUMOLIKI ROBIN,
od 10:00 edukacija s prof. Kanisekom
10:00 start CRVENE STAZE (19 km)
10:15 start ŽUTE STAZE (12 km)
10:30 start BIJELA STAZE (6,5 km)

Slušaj uživo
zatvori