Subota, 18. svibnja 2024.

Ispitani klinci koji su opljačkali vozača taksija, prijeti im do 12 godina zatvora

Provedena su prva ispitivanja trojice mladića koji su 20. kolovoza na otvorenom dijelu ceste između Imbriovca i Đelekovca nedaleko Koprivnice uz prijetnju nožem počinili razbojništvo nad vozačem taksija.

Ispitivanja nad 16-godišnjakom, 17-godišnjakom i 22-godišnjakom provelo je Županijsko državno odvjetništvo. Kako stoji u priopćenju, postoji osnovana sumnja da su oni postupajući po prethodnom zajedničkom dogovoru počinili navedeno kazneno djelo tijekom vožnje taksijem nad vozačem kojeg su prethodno pozvali.

>> Uhićen mladi trojac razbojnika koji je napao vozača taksija

>> KRIM ISTRAGA Razbojnici taksistu prilikom vožnje prijetili oštrim predmetom i opljačkali ga

– Osnovano se sumnja da su osumnjičeni 16-godišnjak uz prijetnju nožem, i osumnjičeni 22-godišnjak izvlačenjem kontaktnog ključa iz brave, zaustavili taksi koji je vozio 47-godišnjak, i po izlasku vozača iz vozila više ga puta udarili, a potom su pokušali staviti vozilo u pogon i njime se odvesti, no u tome nisu uspjeli zbog nailaska drugog vozila. Osnovano se sumnja da su potom uzeli ključ taksija, mobitel i novac koji su pronašli u vozilu te pobjegli – objašnjeno je.

Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor 22-godišnjaku zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te 16-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 17-godišnjaku je izrečena privremena mjera smještaja u odgovarajuću ustanovu.

Spomenimo da mladićima temeljem Kaznenog zakona prijeti od tri do 12 godina zatvora.

zatvori