Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Hlebinska škola primila vrijednu donaciju obitelji Široki

Obitelj Široki iz Hlebina ovih je dana poklonila pianino Područnoj školi Josip Generalić Hlebine.

Iz škole su poručili kako je u donaciji veliku ulogu imala Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine, koja je posredovala u ovoj vrijednoj donaciji te u angažmanu transporta instrumenta do škole.

– Vrijednost donacije, koliko materijalna, barem toliko je i topla ljudska kao gesta prema ustanovi. Pianino bi mogao potaknuti, nadamo se, što više djece da iz sredine poznate po likovnoj umjetnosti počne i put glazbene umjetnosti, baš kao što je svojevremeno naša bivša učenica Andreja Široki krenula u glazbenu plesnu školu i postala profesionalna balerina, a za potrebe školovanja roditelji Katarina i Franjo kupili su joj pianino – istaknuli su u školi.

Dodali su kako je Široki danas istaknuta plesna umjetnica, ne samo u smislu njenih plesnih izvedbi, već i po brojnim izuzetno kreativnim edukativnim plesnim projektima za djecu i mlade.

– Hlebinska djeca, naši bivši učenici, već su se pokazali kao glazbeno daroviti pa se rado prisjećamo svih koji su se školovali u glazbenim i umjetničkim školama, a velika prekretnica u izražavanju glazbenog talenta su i brojni tamburaši koji su od osnutka tamburaškog orkestra škole krajem 90-ih godina, zahvaljujući donaciji Infeld fundacije, dosegli razinu sviranja i pjevanja u nacionalno poznatim tamburaškim sastavima. Na području suvremene duhovne glazbe Hlebinci rado pamte i zbor djece i mladih “Novu nadu” i njihova tri autorska CD-a – istaknuli su u školi te zahvalili obitelji Široki na donaciji kao i Općini Hlebine na svakoj vrsti pomoći.

Izvor: PŠ Josipa Generalića Hlebine
Izvor: PŠ Josipa Generalića Hlebine
Izvor: PŠ Josipa Generalića Hlebine
zatvori