Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO Završen projekt ‘Kampom do jednakosti’, Ostriž: Vjerujem da će 40 mališana ove praznike pamtiti cijeli život

Završna konferencija projekta “Kampom do jednakosti” kojem je cilj bio za 40 djece u dobi od šest do 12 godina omogućiti kvalitetno provođenje slobodnog vremena tijekom zimskih i ljetnih praznika u Koprivnici, održana je danas u prostorijama Gradske uprave.

Na konferenciji je istaknuto kako su u kampu sudjelovala djeca lošijeg imovinskog statusa s područja grada. Ukupna vrijednost projekta malo je veća od 60.000 kuna, od kojih je Zaklada Hrvatska za djecu sufinancirala malo manje od 47.000 kuna.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, istaknula je kako je ovaj projekt izuzetno važan za 40 djece koja su imala priliku kvalitetno provesti svoje vrijeme na Gradskim bazenima Cerine.

Snimio Valentino Štefanek.

– Osmislili smo model kojim smo omogućili besplatno korištenje, kvalitetan boravak i provođenje vremena unutar ljetnih praznika djeci iz 40 obitelji koja su iz nekih životnih okolnosti bila uskraćena za ovakvu vrstu programa. Drago mi je što možemo ovim projektom potvrditi izvrsnu suradnju koju imamo s Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac, s ljudima koji rade socijalni program u Gradu Koprivnici te Zajednicom sportova Grada Koprivnice – istaknula je Ostriž.

Zamjenica je naglasila kako je to jedan u nizu projekata kojima se poboljšava standard za djecu u Koprivnici.

– Sve to govorim uoči spektakularnog otvaranja nove Osnovne škole Podolice koje će biti sljedeći tjedan, ali i nekih drugih projekata o kojima ćete biti uskoro obaviješteni – kazala je Ostriž i zaključila da koliko god financijski ovaj projekt mali bio, 40 djece koja su sudjelovala u projektu pamtit će ovo ljeto kao jedno od najboljih u njihovom životu.

Sonja Šafar ispred Komunalca i Bazena Cerine zahvalila je svima uključenima u projekt.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ostvarili smo primarni cilj koji smo si i postavili, odnosno, osigurali smo za djecu slabijeg imovinskog statusa sudjelovanja u organiziranim aktivnostima zabavnog karaktera na Bazenima Cerine – poručila je Šafar.

zatvori