Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Umjetnici likovnom kolonijom na Dravi obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Udruga Peski-Art Đurđevac i Etno kuća obitelji Karlovčan drugu godinu zaredom organizirali su obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Kako stoji na stranicama Grada Đurđevca, organizatori i sudionici ovaj praznik su obilježili dostojanstveno, svečano i pomalo radno; likovnom kolonijom na rijeci Dravi, odnosno na brodu Galija, krstareći rijekom Dravom.

– Okupljanje je bilo upriličeno na Etno imanju Obitelji Karlovčan u Brodiću, a nakon pozdravnih govora predsjednika udruge Peski-Art Đurđevac Franje Mihočke i domaćina Nevena Karlovčana održana je minuta šutnje za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Potom su se sudionici turističkim vlakićem uputili do rijeke Drave te su brodom Galija krenuli na krstarenje  – objasnili su u đurđevačkoj Gradskoj upravi.

Krstareći Dravom sudionici su tako uživali u prekrasnom krajoliku i nedirnutoj prirodi, otpozdravljajući brojnim ribićima i izletnicima koji su s obale pozdravljali brod i putnike, a uz pristajanje na jednom od dravskih sprudova bilo je lijepo okupati se u prekrasno čistoj Dravi.

Spomenimo da je na likovnoj koloniji nastalo 20-ak radova koji će ostati u fundusu galerije na Etno imanju Karlovčan.

zatvori