Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Šetnja kroz naivu u Hlebinama pokazala da sport i umjetnost idu zajedno

Šetnja kroz naivu, već tradicionalna manifestacija u organizaciji obrta Stari zanati, danas je u prijestolnicu naivnog slikarstva privukla mnoštvo ljubitelja umjetnosti, ali i sporta.

Manifestacija je započela danas prijepodne trail utrkom duljine 10,5 kilometara, a nastavljena je šetnjom kroz Hlebine i mjesne galerije. Nakon toga, uslijedilo je i svečano otvaranje manifestacije kojemu su uz organizatora Tihomira Želimorskog prisustvovali i Darko Koren, koprivničko-križevački župan, Božica Trnski, načelnica Općine Hlebine te brojni drugi uzvanici i posjetitelji.

Osim šetnje, danas je održana i likovna kolonija Alpe Adria, a od 15 sati na rasporedu je bogat kulturno-umjetnički program koji će trajati do kasnih sati tako da još uvijek stignete otići u Hlebine i popratiti ovu tradicionalnu manifestaciju.

Za sve one koji se pak ne mogu danas otpremiti put Hlebina, programu se mogu priključiti i sutra. Manifestacija se nastavlja nogometnim turnirom za najmlađe Naiva kup koji počinje u 10 sati. U 12 sati na rasporedu je predstavljanje slikara i kipara naive, dok će u 16:30 uslijediti nastup tamburaškog sastava.

zatvori