Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Predstavljene nove nade Podravka Vegete: Ispred nas je blistava budućnost

U Podravka Vegetu pristiglo je osam novih mladih domaćih igračica.

Boje Koprivnice tako će u nadolazećoj sezoni braniti Andrea Šimara, Lucija Bešen, Ivona Mrđen, Ana Pandža, Hannah Vuljak, Ema Guskić, Katja Vuković i Dora Kalaus. Na konferenciji za medije jučer je u sklopu najavljivanja 16. Memorijalnog turnira Josip Samaržija-Bepo iskorištena prilika i za njihovo predstavljanje.

>> FOTO Babić o Bepovom memorijalu, pripremama i planovima Podravke: Otkad sam u ženskom rukometu počeo sam se znojiti ispod pazuha

Kako je to rekla Lucija Bešen, pripreme ekipa odrađuje dobro.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Super nam je atmosfera, dobro se slažemo i pripremamo. Slijedi nam turnir za vikend na kojem ćemo dati sve od sebe i nastojati da sve što smo pripremali izađe na vidjelo. Nadam se da će sve biti dobro – naglasila je Bešen.

U sličnom tonu nastavila je i Andrea Šimara.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Čast mi je i zadovoljstvo biti u Podravka Vegeti, uživam ovdje. Družimo se, naporno treniramo i dobro radimo. Spremne smo za nove izazove i ciljeve koji su pred nama – poručila je.

Ema Guskić, još jedna mlada igračica, spomenula je kako se raduje turniru na kojem će Podravka zaigrati s Lokomotivom.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Ima malo treme, no to je uvijek pozitivna tema s obzirom na to da igramo prvu bitnu utakmicu. Pripremamo se za prvenstvo, atmosfera u ekipi je super, veselimo se novim pobjedama i jedva čekamo utakmicu protiv Lokomotive da pokažemo na što smo sve spremni i što smo naučili – kazala je.

U istom tonu nastavila je Katja Vuković.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Ekipa je mlada i puna motivacije, svi se jako dobro slažemo i treniramo, ispred nas je blistava budućnost. Naša motivacija i talent će kad-tad isplivati, a to prvi put možemo pokazati na turniru. Nadam se prvo pobjedi protiv Lokomotive, a onda i protiv svih ostalih protivnika turnira – objasnila je Vuković.

Baš je Dora Kalaus u prošloj sezoni igrala za Lokomotivu, a sada će sa sestrom blizankom nizati rezultate s Podravkom.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Drugačije je biti s ove strane, veći je pritisak u kontekstu pobjede, no mislim da će biti zanimljiva utakmica i da se radi o potpuno drugačijim ekipa nego prošle godine. Ove smo godine mi jači što se tiče motivacije i važnosti utakmice – istaknula je.

Prve tjedne u Koprivnici provodi i Ana Pandža.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Ekipa mi je top, treniramo dva puta dnevno i treninzi su teški. Mislim da ćemo pobijediti Lokomotivu i igrati finale pa ćemo vidjeti tko će nam biti protivnik. Veselim se što sam ovdje – rekla je.

Hannah Vuljak vratila se u Podravku i sada će ovdje nastaviti svoju karijeru.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Nakon dvije nepune sezone vraćam se u Podravku, to mi je velika čast, veselje i zadovoljstvo. Dajem sve od sebe, nije mi preteško. Treninzi su nam super, jako puno mogu naučiti i napredovati – nastavila je.

U Podravku se nakon kratkog bivanja u inozemstvu vratila i Ivona Mrđen.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Ovo su moj grad i moj klub, klub koji mi je dao mnogo toga. Motiv je sada još veći, svi smo motivirati i omjer snaga je podjednak pa se dobro nadopunjujemo. Ispred nas je Bepov turnir, u utakmici s Lokomotivom moći ćemo od početka vidjeti idemo li u dobrom pravcu, trebamo se veseliti utakmici i pokazati ono što znamo. Bilo bi lijepo da publika dođe u što većem broju jer igramo prvu utakmicu u novom sastavu – zaključila je Mrđen.

Dodajmo da 16. Memorijalni turnir Josip Samaržija-Bepo počinje u petak u 18 sati utakmicom Budućnosti i Krima, dok u 20 sati igraju Podravka Vegeta i Lokomotiva. U subotu je u 18 sati na rasporedu utakmica za treće i četvrto mjesto, a u 20 sati i finale turnira.

zatvori