Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Na terenskoj vatrogasnoj vježbi Podravina 2022 sudjelovalo 140 vatrogasaca iz 21 dobrovoljnog društva

Terenska vatrogasna vježba Podravina 2022. održana je u subotu na pet lokacija na području općine Peteranec u domaćinstvu i organizaciji dobrovoljnih vatrogasnih društava Sigetec i Peteranec.

– Pretpostavka vježbe bilo je grmljavinsko nevrijeme koje je izazvalo niz požara na više lokacija, a u pomoć domaćim vatrogascima priskočili su i kolege iz cijelog Požarnog područja Koprivnica, tako da je u simulacijama pet različitih scenarija na pet lokacija sudjelovao 141 vatrogasac iz 21 postrojbe, s čak 32 vozila – objasnila je Sonja Markić, izvjestiteljica Vatrogasne zajednice grada Koprivnice.

Dodala je da su u vježbi sudjelovali i dobrovoljnI vatrogasci iz Slovenije i Češke, a Vatrogasna zajednica grada Koprivnice sudjelovala je u vježbi s četiri DVD-a – Koprivnica, Jagnjedovec, Draganovec i Starigrad, i Javnom vatrogasnom postrojbom, odnosno s ukupno 16 vatrogasaca i šest vozila.

– Vježba koja je trajala nekoliko sati uspješno je završena u Komatnici gdje su se okupili svi sudionici te je stožer vježbe ocijenio kako je vježba uspješno provedena, svi sudionici pokazali su svoje znanje i vještine te još jednom poboljšali svoje operativno djelovanje, što je i cilj vježbi ovakve vrste – zaključila je Markić.

zatvori