Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Klinci u Hrvatskoj Sahari slikali životinje

U Hrvatskoj Sahari održana je još jedna u nizu dječja ljetna družionica u organizaciji Muzeja Grada Đurđevca.

Kako su poručili iz đurđevačke Gradske uprave, sudionici družionice su imali priliku upoznati se sa životinjama koje žive u mini zoološkom vrtu, ali i sa svim poslovima i obavezama koje rad sa životinjama iziskuje.

– O svakodnevnim zadacima, hranjenju životinja, čišćenju staja, održavanju prostora, sitnim popravcima i timarenju životinja iznimno zainteresiranim i radoznalim sudionicima družionice pričao je timaritelj Matija, sudionici su saznali sve o načinu ophođenja prema životinjama, poštovanju koje one iziskuju, načinu pristupa prema svakoj i dakako sve zanimljivosti i posebnosti kojima se svaka od zastupljenih vrsta odlikuje – objasnili su. U kreativnom dijelu družionice mališani su pak svoje dojmove prenijeli pastelama na papir.

Osmijeh koji nije silazio s lica mališana dovoljan je dokaz o važnosti druženja i rada sa životinjama bez obzira na uzrast, a kako su se klinci zabavili pogledajte u maloj prigodnoj fotogaleriji. Dodajmo i da je nova radionica na rasporedu u srijedu u 10 sati u đurđevačkom muzeju.

zatvori