Subota, 4. svibnja 2024.

Županijskoj Turističkoj zajednici dodijeljeno više od milijun kuna, najviše dobio projekt razvoja gravel cikloturističke destinacije 

Turističkoj zajednici Koprivničko-križevačke županije odobrena su bespovratna financijska sredstva za pet projekata iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Odluku je jučer donijelo Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice za projekte koje je prijavila Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije putem Javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu.

Turističkoj zajednici Koprivničko-križevačke županije odobreno je tako financiranje ovogodišnjeg izdanja Renesansnog festivala u iznosu od 240.000 kuna, a isti iznos dobila je i ovogodišnja Picokijada. Razvoju gravel cikloturističke destinacije Koprivničko-križevačke županije Faza II odobreno je 285.000 kuna, a razvoju konjičkih turističkih staza na području Koprivničko-križevačke županije faza II odobreno je 200.000 kuna. Za promotivne materijale dodijeljeno je 80.000 kuna.

Završetkom ovih projekata za koje je dodijeljena potpora unaprijedit će se turistička ponuda i prepoznatljivost Koprivničko-križevačke županije.

zatvori