Ponedjeljak, 14. listopada 2024.

ŽITNI PUT Policija u zonama predaje žitarica pojačano kontrolira promet, moguće su gužve

S obzirom na to da je na području Koprivničko-križevačke županije počeo otkup pšenice, Policijska uprava koprivničko-križevačka pozvala je vozače na pojačan oprez.

Najviše poljoprivrednih proizvođača će svoj urod predati u silose koji se nalaze u Pavelinskoj ulici u Koprivnici, istaknuli su u policiji, a kako bi se izbjeglo usporavanje prometa i spriječilo događanje prometnih nesreća pristup silosima bit će omogućen samo iz Ulice Ivana Česmičkoga.

– U Ulici Ivana Česmičkoga bit će postavljena privremena prometna signalizacija kojom će jedan dio kolnika biti namijenjen formiraju kolone traktora – objasnili su. Otkup se trenutno obavlja i u Đurđevcu, Križevcima, Kalinovcu, Podravskim Sesvetama, Virju, Drnju, Rasinji, Borovljanima, Novigradu Podravskom, Imbriovcu, Malom Otoku, Velikom Otoku, Svetom Ivanu Žabnu, Tremi, Gornjem Fodrovcu, Brežanima i Dropkovcu.

Spomenuli su i kako će policijski službenici u zonama predaje žitarice pojačano kontrolirati promet s ciljem osiguranja normalnog odvijanja i maksimalne sigurnosti svih sudionika.

– Kako se u narednom periodu očekuje povećana frekvencija traktora i njihovih priključnih vozila te kombajna, ponovno upozoravamo vlasnike da vozila moraju biti tehnički ispravna i registrirana, odnosno da moraju imati važeću prometnu dozvolu i da moraju posjedovati važeće police osiguranja – naglasili su u policiji. Ostale vozače pritom su upozorili da prilagode vožnju novonastalim uvjetima na prometnicama i privremeno postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Slušaj uživo
zatvori