Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Učenici Područne škole Starigrad osvojili vrijednu nagradu na Velikom STEM natječaju

Video uredak učenika 4. razreda Područne škole Starigrad proglašen je najboljim na Velikom STEM natječaju.

Naime, krajem travnja Udruga Bioteka raspisala je natječaj za održiva i inovativna STEM rješenja namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske. Zadatak je bio osmisliti rješenje za jedan od ekoloških izazova ovog stoljeća te snimiti video u trajanju do tri minute.

Mališani iz Starigrada odabrali su temu “Kako spriječiti pomor pčela”. Marljivo su danima snimali scene te izrađivali potrebne kostime. S obzirom na njihovo bogato iskustvo u snimanju i glumi, snimanje je završilo igrom, druženje i veseljem. U svoj video ovaj puta odlučili su dati priliku i širem glumačkom sastavu pa im je tijekom snimanja društvo pravio labrador Ares koji je na kraju imao vrlo važnu ulogu – poručila je učiteljica Maja Solina.

Članovi žirija prepoznali su talent i marljivost mališana te ih nagradili do sada najboljom nagradom. Naime, pobjednički je tim osvojio petodnevni besplatni boravak u Znanstveno edukacijskom centru Višnjan.

U kampu koji će se odviti tijekom rujna članovi Astronomskog društva Višnjan će uz STEM ambasadore iz Bioteke te Društva za oblikovanje održivog razvoja obrađivati raznolike STEM teme, i to kroz projektni i istraživački rad.

zatvori