Srijeda, 15. svibnja 2024.

U sklopu Dana Osnovne škole Sveti Petar Orehovec upriličen mjuzikl ‘Kaj je navek in’

Dan Osnovne škole Sveti Petar Orehovec bio je prilika da se učenicima i mentorima podijele zahvalnice i nagrade za sudjelovanje na natjecanjima i smotrama u školskoj godini 2021./2022.

Tom prilikom podijeljene su knjige učenicima koji su završili razred s izvrsnim uspjehom.

U sklopu Dana škole izveden je i mjuzikl “Kaj je navek in” koji je bio središnje događanje svečanosti, a oduševljenje mjuziklom u svojim obraćanjima izrazili su ravnatelj škole Stjepan Lučki i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak. Oni su zahvalili učenicima izvođačima i svima koji su na neki način doprinijeli uspjehu ovog zahtjevnog scenskog uprizorenja u kojem su izvođači kajkavskim dijalektom ispričali priču o djevojci kojoj nedostaje njen kraj kad ode na studij. Inspiracija za scenarij mjuzikla bile se snimke pjesama iz prošlogodišnje projekta “Kaj naš moderni” te su one uspješno ukomponirane u priču.

– Ideju da se baš mjuziklom obilježi ovogodišnji dan škole inicirala je pedagoginja Gordana Ščetar koja je odradila producentsku i redateljsku ulogu. Za scenarij je zaslužna Lucija Benčak, a različite zahtjevne zadatke u uprizorenju ovog mjuzikla: imali su još i Helena Hlebić, Dora Birt, Ivona Fintić, Karlo Sokač, Amadea Bošnjak, Marko Benčak, Karla Kos, Valerija Puškar, Fran Košutić, Josipa Đuran, Kristijan Kelemin, Ljiljana Picig, Ivana Svrtan, Natalija Kos, Lucija Benčak, Gordana Ščetar, Ljiljana Picig, Lucija Benčak, Marijan Kos, učenici likovne skupine, Tijana Mamić, Emina Baričević, Dubravka Kos, Ana Marija Smoljanec, Goran Bejuk, mali tehničari, Mirjana Mekovec, Antonio Fintić, Antonio Mikec, Mihael Đuran, Marko Ivšak, Kristina Dubravec, Natalija Kos, Andrea Martinčić, Maja Čorak, Petra Stančić, Ana Havojić, Darko Kožar – poručili su iz Općine.

zatvori