Petak, 26. travnja 2024.

U knjižnici se i tijekom ljeta provode razni projekti

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica tijekom ljeta provodi projekte.

Kako je poručila knjižničarska savjetnica Dijana Sabolović-Krajina, prvi projekt se odnosi na raspisani natječaj za najbolju kratku priču.

– Natječaj traje do 31. kolovoza, a radnja priča treba biti smještena u Koprivnici. Teme ovog natječaja su pravda i nepravda, stoga sve one koji se vole kreativno izražavati riječima pozivam da napišu svoju priču i sudjeluju u natječaju – rekla je.

Sljedeći projekt financiran je od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Koprivnice i same knjižnice, a cilj mu je intenzivnije informiranje najšire javnosti, posebice onih koji imaju probleme s oštećenjem vida ili neke druge teškoće čitanja.

– Projektom Knjižnice – prijateljska mjesta za osobe s teškoćama čitanja želimo pokazati da “nije sve tako crno” kada se gubi vid uz zvučne knjige, reproduktore zvučnih zapisa, povećala i druga pomagala. Tom je prilikom snimljen i video u kojem su sudjelovali naši sugrađani. Ovim putem im se zahvaljujemo što su otvoreno i s povjerenjem podijelili svoje životne priče u nadi da će doprijeti do potrebitih i njihovih obitelji – poručila je Sabolović-Krajina.

Kao treći pothvat navodi stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem.

– Knjižnica nastavlja s organiziranjem stručnih skupova koji imaju odjek na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Iako će se online stručni skup Informacijska služba – tradicija, sadašnjost i budućnost održati krajem studenoga, točnije 25. studenog, već sada su u tijeku pripreme, a izlaganja se prijavljuju do 15. rujna – zaključila je.

Dodajmo kako više informacije možete pronaći u knjižnici ili na njenoj mrežnoj stranici.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica
zatvori