Nedjelja, 28. travnja 2024.

U jednom danu tri prometne nesreće na koprivničko-križevačkom području, svima kumovao alkohol

Tri prometne nesreće dogodile su se jučer na koprivničko-križevačkom području.

Kako su poručili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Prva prometna nesreća dogodila se jučer oko 14:50 u Botinovcu gdje je 46-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Golf koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,42 promila.

– Prilikom nepropisnog uključivanja u promet vožnjom unatrag s kolnog ulaza sudario se s osobnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 44-godišnja vozačica. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak – rekli su.

Nešto kasnije, točnije oko 20:30 na otvorenom dijelu državne ceste Virje – Đurđevac 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,57 promila.

– Zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak – poručuju.

Posljednja prometna nesreća dogodila se oko 22:15 na cesti Čepelovac – Đurđevac gdje je 63-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Hyundai koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,36 promila.

– Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je sletio van kolnika u odvodni kanal. Vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak – objasnili su.

zatvori