Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Šteta od svibanjske i lipanjske tuče procjenjuje se na gotovo 30 milijuna kuna

Šteta od tuče koja je tijekom svibnja i lipnja pogodila naše područje cijeni se na nešto više od 29,9 milijuna kuna.

Zaključak je to članova Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Koprivničko-križevačke županije nakon jučerašnje sjednice.

Iz Službe ureda župana su poručili da su prihvaćena konačna izvješća općinskih povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda općina Drnje, Đelekovec, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinja u spomenutom iznosu.

– Od ukupnog iznosa štete na građevini iznose nešto više od 847.000 kuna od čega je 570.000 kuna šteta na nerazvrstanim cestama. Štete na opremi iznose gotovo 35.000 kuna, dugogodišnjim nasadima nešto više od 79.900 kuna, na obrtnim sredstvima gotovo 29.000 kuna, a na ostalim dobrima 28.000 kuna – pojašnjavaju.

Sukladno odluci Vlade o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuča iz svibnja i lipnja ove godine, Koprivničko-križevačka županija izradila je program dodjele potpore male vrijednosti poljoprivrednicima.

– Dobili smo mišljenje Ministarstva poljoprivrede o usklađenosti prijedloga potpore male vrijednosti. Trenutno je u izradi javni natječaj za potpore male vrijednosti koji će se objaviti na našim stranicama nakon primitka odluke Ministarstva poljoprivrede o konačnoj raspodjeli sredstava pomoći iz državnog proračuna – zaključuju.

zatvori