Subota, 27. travnja 2024.

Pljačkaš poštanskih poslovnica u istražnom zatvoru, prijeti mu do 12 godina zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo je istragu protiv 39-godišnjaka koji je opljačkao dvije poslovnice Pošte.

Kako stoji u priopćenju, rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina doneseno je zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela razbojništva iz članka 230. stavak 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona.

>> Policija ulovila razbojnika koji je uz prijetnju nožem opljačkao poslovnice Pošte u Sokolovcu i Đurđevcu

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 39-godišnjak 14. i 15. srpnja s maskom na licu ulazio u prostore poštanskih ureda u Sokolovcu i Đurđevcu te, držeći u ruci nož, zatražio od zaposlenica da mu predaju novac, što su one u strahu za život i učinile. Osnovano se sumnja da si je na opisani način pribavio protupravnu korist veću od 14.000 kuna – objašnjeno je u priopćenju.

Spomenimo da je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila prijedlog državnog odvjetništva i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Dodajmo da je kazna propisana Kaznenim zakonom za onoga tko uporabom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili tijelo oduzme tuđu pokretnu stvar s ciljem da je protupravno prisvoji, od jedne do 10 godina, a ako je spomenutim kaznenim djelom pribavljena znatna imovinska korist ili je uporabljeno kakvo oružje ili opasno oruđe, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do 12 godina.

zatvori