Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Osigurano zapošljavanje pomoćnika u nastavi za čak 17 osnovnoškolaca

Grad Đurđevac još je prije osam godine prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi.

Kako su poručili iz Gradske uprave, financiranje projekta svake godine osigurava se putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te vlastitog proračuna.

– Početkom školske godine će se raspisati natječaj i zaposlit će se 17 pomoćnika u nastavi za 17 učenika s teškoćama u razvoju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 770.000 kuna od kojih će Europska unija sufinancirati 90 posto, a razliku će osigurati Grad Đurđevac iz proračunskih sredstava – objašnjavaju.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu te im se ovim putem nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti te emocionalnom funkcioniranju.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči kazao je kako im je cilj svake godine zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja.

– Dio pomoćnika u nastavi bit će raspoređen i u Područnu školu za djecu s teškoćama u razvoju gdje boravi velik broj djece s različitim teškoćama stoga je tamo i veća potreba za pomoćnicima. Svako dijete je drugačije što znači da je pojedinom učeniku potrebno prilagođavati sadržaje i metode rada. Pomoćnici u nastavi za svoje učenike moraju imati beskrajno strpljenje i razumijevanje – rekao je.

zatvori