Petak, 26. travnja 2024.

Općina Gola financirat će nabavu radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala za svoje učenike

Općina Gola financirat će nabavu drugih obrazovnih materijala za sve učenike Osnovne škole Gola u školskoj godini 2022./2023.

Odlučeno je tako na 14. sjednici Općinskog vijeća Općine Gola održanoj prošlog petka.

U kategoriju drugih obrazovnih materijala spadaju radne bilježnice, likovne mape za djecu od prvog do osmog razreda, geografski atlas za peti razred, kutije za tehničku kulturu od petog do osmog razreda i kutije za fiziku za sedmi razred.

U odluci stoji kako će se nabava provoditi temeljem dostavljenog popisa učenika od strane škole te popisa drugih obrazovnih materijala po razredima, predmetima i izdavačima, dok će se ista izvršiti iz sredstava osiguranih u proračunu Općine za 2022. godinu od najpovoljnijeg dobavljača.

Dodajmo kako djeca roditelja koji Općini na dan podjele radnih bilježnica duguju komunalnu naknadu, vodnu naknadu, grobljansku naknadu, naknadu za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru, troškove ukopa umrle osobe, nepodmirene troškove korištenja društvenih domova, učeničke i studentske kredite, stipendije i eventualno drugo, neće biti obuhvaćena podjelom besplatnih radnih bilježnica do podmirenja dugova.

zatvori