Četvrtak, 23. svibnja 2024.

OBRTNICI U PRIPREMAMA Na Renesansnom festivalu posjetiteljima će izrađivati prigodne frizure i šivati odjeću

Koprivnički obrtnici već nekoliko tjedana intenzivno se pripremaju za sudjelovanje na ovogodišnjem Renesansnom festivalu.

Poručio je to predsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica Darko Frankol i dodao da kako se zbog epidemije koronavirusa unazad dvije godine festival nije organizirao, obrtnici su itekako osjetili njegovu važnost za svoju promociju, prepoznatljivost i poslovanje u cjelini.

– S obzirom na glavnu temu ovogodišnjeg Renesansnog festivala – Putujući trgovci većina tradicijskih obrtnika izlagača već se prijavila za izlaganje. Održavanje Renesansnog festivala ima za naše obrtnike značajan utjecaj na njihovu promociju, prepoznatljivost te u konačnici veću zaradu. Također, na taj način razvijaju se i razne poslovne i druge suradnje s obrtnicima iz ostalih krajeva Hrvatske i šire regije – kazao je Frankol.

Dodao je da su tradicijski obrti u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice i njenim direktorom Renatom Labazanom osmislili nove sadržaje.

– Posjetitelji će imati mogućnost i sami postati kostimirani sudionici festivala, jer će im obrtnici izrađivati renesansne frizure i šivati renesansnu odjeću. U osmišljavanju navedenih i ostalih sadržaja sudjeluju članovi sekcija frizera, kozmetičara, kožara, krojača, stolara, građevinara, pekara, medičara, pčelara, ugostitelja i drugih sekcija Udruženja obrtnika Koprivnica – objasnio je.

zatvori