Četvrtak, 9. svibnja 2024.

Nogometaši Slaven Belupa novu sezonu otvaraju u Varaždinu, trener Zekić: Kroz prvenstvo ćemo vidjeti gdje smo i što smo

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje gostovati u Varaždinu kod istoimenog domaćina u sklopu prvog kola SuperSport Hrvatske nogometne lige.

Utakmica protiv novog-starog prvoligaša će se igrati u 19 sati, a na današnjoj konferenciji za medije najavio ju je trener Farmaceuta Zoran Zekić.

– Za Varaždin je dobra stvar da igra protiv nas, ne treba mu motiv više. Za momčad koja iz nižeg ranga dolazi u viši znači da je pobjeđivala i da ima pozitivan niz. To je susjedski derbi, derbi Sjevera, nadamo se da će biti mnogo gledatelja. Tek je prva utakmica, neće donijeti nešto značajno u određivanju daljnjeg tijeka prvenstva – naglasio je Zekić i dodao kako će svoju momčad taktički posložiti prema odrađenim analizama protivnika.

Kada je riječ o promjenama u igračkom kadru ususret novoj sezoni, nastavio je kako ima dosta promjena i novih mladih igrača.

– Doveli smo igrače sukladno našim mogućnostima, no kostur momčadi smo naslijedili i na tome ćemo graditi pozitivniju i bodovno bolju atmosferu nego prošle sezone. Kod ciljeva za nadolazeću sezonu ima mnogo upitnika, najbolje ćemo kroz prvenstvo vidjeti gdje smo i što smo, do kraja prijelaznog roka je 45 dana i bit će još odlazaka i dolazaka, slika nije gotova. Liga će biti zanimljiva, no mislim da će nažalost biti još veća razlika između prva četiri kluba i nas jer se zakon financija i kvalitete svake godine pomiče, teško ga je pratiti – istaknuo je.

Spomenuo je i kako mora pohvaliti svoje dečke jer su pripreme odradili na visokoj razini.

– Da kucnem u drvo, nismo imali niti jednu povredu, mislim da ćemo biti na nivou. Što duže radiš ovaj posao nekad manje znaš, ima i puno mladosti, a svega je par igrača s iskustvom HNL-a. Optimist sam i imam velike ambicije, no vidjet ćemo što nam nosi rezultat – poručio je Zekić.

Atmosfera u svlačionici između mlađih igrača i onih iskusnijih je dobra i puna međusobnog poštovanja, a dobna razlika se ne vidi, dodao je.

– Iskusniji igrači su tu da budu spona između mene i svlačionice i da ih usmjeravaju, neće im uvijek biti lijepo. Dosta je mladosti i potencijala, imamo igrača od 18 i 19 godina koji napreduju iz dana u dan, u tim stvarima vidimo optimizam. Kad si pozitivan i vjeruješ u to što radiš, lakše dolaziš do nekih stvari – kazao je Zekić. Po pitanju ostanka iskusnog Krstanovića u redovima Farmaceuta, otkrio je da su se stvari zakomplicirale, no produženje njegovog ugovora bila je Zekićeva želja jer je mišljenja da im je i dalje potreban. Otkrio je i da će Slaven Belupo pojačati još jedan mladi napadač.

Naravno, bilo bi mu drago da momčad na utakmicama u novoj sezoni podrži što veći broj navijača.

– To bi jedino bilo normalno. Nemamo samo mi problem s tim, već većina klubova. Slaven Belupo i Podravka Vegeta su sinonimi za ovaj grad, nema nečeg drugog u čemu bismo zajednički mogli sudjelovati. Možda navijači dođu s boljim igrama i boljom situacijom, no to nije jednostavna priča, ali trebala bi postojati zajednička sinergija – rekao je Zekić.

Kada je pak riječ o razvoju kluba izvan granica nogometnog terena, Zekić je mišljenja da tempom nitko nije zadovoljan, no realnost situacije pokazuje da se stvari ne mogu brzo poboljšati.

– Cilj u klubu nam je da se posložimo, da Školu nogometa Slaven Belupa podignemo na noge i da bude stabilna tijekom godina. Financije su uvijek prisutne, no uz rad i sinergiju klub možemo podići na veći nivo. To klub i zaslužuje, a zaslužuju to i djeca koja se bore da jednog dana zaigraju – objasnio je.

Dodao je i da je kao sportski direktor uštedio dosta novaca, no ne prodajom, već zato što su skuplji igrači otišli.

– Teško prodajem, a još teže dovodim, baš sam uspješan – našalio se na kraju Zekić.

Dodajmo da će Zekić i igrači sutra od 10 do 12 ispred koprivničke Supernove održati malo druženje; navijači će tako imati priliku pričati i fotografirati se sa Zekićem i Slavenašima, ali i osvojiti nagrade.

– Bit će lijep dan, dođite se podružiti i upoznati naše dečke da vidite tko igra za Slaven Belupo. Imamo dosta mladosti i novih igrača, neka oni osjete pristranost i želju ljudi da ih podržavaju. Koprivnica je mali grad, svakodnevno se srećemo pa bi bilo lijepo da mi igramo dobro, a da ste vi time zadovoljni – poručio je Zekić.

zatvori