Petak, 3. svibnja 2024.

Na devetoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kalinovac usvojene izmjene i dopune proračuna

Održana je deveta sjednica Općinskog vijeća Općine Kalinovac.

Vijećnici su usvojili izmjene Financijskog plana Dječjeg vrtića Bubamara Kalinovac za 2022. godinu te dali suglasnost na Plan upisa djece u novu pedagošku godinu 2022/23.

Među 16 točaka dnevnog reda za istaknuti je da su usvojene prve Izmjene i dopune Proračuna Općine Kalinovac za 2022. godinu. Tako se ukupni prihodi i primici proračuna za 2022. godinu planiraju u iznosu od 19.723.195,00 kuna te isto toliko i rashodi i izdaci.

– Povećani su izdaci za intelektualne usluge na ime izrade procjene nekretnina i zemljišta koje Općina do kraja godine namjerava staviti u prodaju javnim natječajem. Otvorena je nova stavka u proračunu iz koje će se plaćati naknada uplatitelja za sve koji komunalnu naknadu budu plaćali u poštanskom uredu u Kalinovcu – poručuju iz Općine Kalinovac.

Dodaju da je na razdjelu gospodarskih i komunalnih djelatnosti otvorena nova stavka komunalne djelatnosti održavanja javnih površina na kojima nije dopušten promet motornim vozilima u iznosu 150.000 kuna, a što je konkretno planirano za sanaciju nogostupa.

– Za sanaciju takozvanog Bazijančevog puta izmjenama proračuna planira se 550.000 kuna. U proračun je uvršten i novi projekt rasvjete na dječjem igralištu i fitnes parku u Kolodvorskoj ulici za koji se planira 257.000 kuna. Donesena je Odluka o financiranju troškova smještaja u učeničkim domovima za učenike srednjoškolce s područja Općine Kalinovac za školsku godinu 2022/23 – zaključuju.

Izvor: Općina Kalinovac
Izvor: Općina Kalinovac
zatvori