Srijeda, 1. svibnja 2024.

Na 38. susretima likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture predstavit će se 10 umjetnika iz naše županije

Na 38. susretima likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture predstavit će se 10 umjetnika iz naše županije.

Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturnog amaterizma u Republici Hrvatskoj, tradicionalno provodi likovni natječaj za Susrete likovnih stvaratelja koji će se ove godine po 38. put održati u Zaboku.

Tradicionalno Udruga Peski-Art Đurđevac među najuspješnijim je likovnim udrugama u Hrvatskoj, a odabrano je 10 autora i njihovih likovnih radova.

To su Željko Bečaj, Pero Cik, Ivana Hadžija, Đuro Jaković, Mirko Markešić, Franjo Mihočka, Marijan Štimac, Pero-Petrina Topljak, Đuro Zvonar i Sanja Benko.

– Članice prosudbenog povjerenstva likovnog natječaja bile su Sonja Švec Španjol, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja, i akademska slikarica Aleksandra Goreta. Na natječaj je pristiglo 276 radova i to 252 rada iz 29 prijavljenih likovnih udruga i 24 rada samostalno prijavljenih autora – poručuju iz Službe ureda župana.

Spomenimo da će izložba biti postavljena u Galeriji grada Zaboka, u izložbenom prostoru suorganizatora – Pučkog otvorenog učilišta Zabok od 20. rujna do 22. listopada.

zatvori