Subota, 27. travnja 2024.

Ksenija Ostriž: Besplatne bilježnice su zaštitni znak našeg grada, nastavljamo dugogodišnju tradiciju

Iako traju ljetni praznici te su djeca i nastavnici na zasluženom odmoru, u koprivničkoj Gradskoj upravi radi se na pripremi i provođenju projekta besplatnih bilježnica i radnih bilježnica za sve osnovnoškolce s područja grada.

Podsjetimo, Grad već 15 godina putem projekta Veselo u školu učenicima osnovnih škola osigurava besplatne bilježnice, a cilj je to po 16. put učiniti i naredne školske godine, rekla je Dravi.info zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

– Uvijek kad je ljeto svi odu na zasluženi odmor osim naših vrijednih kolegica iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti koje imaju pune ruke posla. Osim što smo u fazi preuzimanja hrpe opreme za osnovnu školu Podolice, pripremili smo i javne nabave za projekt besplatnih radnih bilježnica. Možemo reći da je taj projekt zaštitni znak našeg grada s obzirom na to da je višegodišnji i da ljudi na njega dobro reagiraju – kazala je Ostriž.

Lani su nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekale više od 2.400 učenika. Učenici od 1. do 4. razreda u paketu su imati 14 bilježnica, a učenici od 5. do 8. razreda njih 19. Ukupno je tako tiskano 42.460 bilježnica, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 729.000 kuna. Za dizajn bilježnica prošle su godine bili zaduženi naši lokalni umjetnici Iva Bolfek, Andreja Živko i Zvonimir Haramija Hans, a s obzirom na dobre reakcije na takav potez, isto je u planu i na jesen.

– Mislim da su se djeci dosta dopali vizuali pa ćemo to učiniti i ove godine. Predstavit ćemo projekt kada se svi vrate s godišnjih odmora – zaključila je zamjenica gradonačelnika.

zatvori