Petak, 17. svibnja 2024.

GIMNAZIJALCI RASTURILI MATURU Koprivničanka Klara Šerbetar najbolja u državi iz matematike

Maturanti koprivničke Gimnazije Fran Galović postigli su iznadprosječne rezultate na ispitima državne mature na ljetnom roku.

Kako je izvijestio ravnatelj gimnazije Vjekoslav Robotić, može se zaključiti kako su usprkos korona krizi, hibridnoj nastavi i svim preživjelim otegotnim okolnostima koprivnički gimnazijalci izvrsno okrunili svoj četverogodišnji predani rad i uspješno završili gimnazijsko obrazovanje.

– Koprivnički gimnazijalci su obavezne ispite položili s 94 posto prolaznosti. Jedan od svojih prvih izbora i pravo upisa na višu razinu obrazovanja steklo je 93 posto naših maturanta, a na rang listama su se pozicionirali na prva mjesta na 58 studijskih programa u Hrvatskoj te na druga mjesta na 42 studijska programa – poručio je.

Učenica Klara Šerbetar napisala je ispit iz matematike A razine sa 100 posto uspješnosti što je najbolji rezultat u Hrvatskoj od 28.451 pristupnika te je s odličnim uspjehom položila i hrvatski jezik, engleski jezik, fiziku i informatiku.

Učenik Dominik Nemčić riješio je ispit iz engleskog jezika sa 100 posto uspješnosti.

Učenica Iva Šimek je svih šest ispita državne mature položila s odličnim uspjehom, a među najuspješnijim učenicima treba istaknuti učenike Mihovila Mađerića i Lovru Klobučara koji su sve ispite položili s odličnim uspjehom.

– Ovi rezultati su ujedno i poticaj sadašnjim i novim gimnazijalcima za predani rad koji je garancija da uspjeh na kraju neće izostati. Navedenog rezultata ne bi bilo bez rada i truda učenika i nastavnika te suradnje roditelja i zajednice. Povratkom povjerenja i međusobnog uvažavanja prosvjetne struke, europskom vizijom škole, ulaganjem u stručna usavršavanja te pristupom novim tehnologijama uz nagrađivanje učenika i nastavnika naš grad i županija neće imati nikakvih briga u budućnosti vezanih za konkurentnost sekundarnog obrazovanja na nacionalnoj i europskoj razini koje već u potpunosti svojom vizijom, misijom i činjenjem osigurava naša gimnazija – zaključio je Robotić.

zatvori