Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Zvjezdice svoju vrtićku terasu pretvorile u Zvjezdanu plažu

Zvjezdice iz đurđevačkog Dječjeg vrtića Maslačka zajedničkim snagama s odgojiteljicama svoju su terasu pretvorili u Zvjezdanu plažu.

– Djeca su sa sobom u vrtić ponijela ručnike, kupaće kostime i raznovrsne rekvizite poput šprica, vodenih igračaka i ribica kako bi uživala u čarima igara vodom. U slobodnoj igri kod djece je primijećeno skladno i maštovito suradništvo te sve veći napredak u prihvaćanju tuđih ideja i stavova. Natjecateljskim igrama vodom osim poticanja razvoja koordinacije i preciznosti u baratanju predmetima i razvoja pokretljivosti i spretnosti djeca su jačala i stvarala još bolju sliku o samome sebi što je izrazito važno za njihov dalji sveukupni razvoj – poručuju iz đurđevačke Gradske uprave.

Dodaju da su uz igre vodom protekle dane proveli u igri u stolno-manipulativnom centru gdje su djeca ponovila i usvojila stečena znanja o obilježjima ljeta i životu pod morem, a likovnim su aktivnostima kombinirali nekoliko različitih prirodnih materijala i koristeći ih izrađivali morske životinje, slikali podmorje vodenim bojama na foliji i na taj način poticali napredak likovne invencije.

– Sljedećih nekoliko toplih tjedana koji slijede, bavit će se aktivnostima usko vezanim uz more i ljetno godišnje doba te će i dalje većinu aktivnosti provoditi na terasi kao i do sada – zaključuju.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori