Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Županijski Dom zdravlja nabavio dva nova vozila za patronažnu službu i palijativni tim koji je u osnivanju

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije bogatiji je za dva nova vozila.

Rečeno je to na današnjoj primopredaji koja se održala ispred zgrade Koprivničko-križevačke županije.

Kako je poručila ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković, njihov vozni park trenutno broji 30-ak vozila, a nova vozila u vrijednosti oko 180.000 kuna namijenjena su osiguravanju kvalitete zdravstvene zaštite.

– Bit će namijenjena za patronažnu službu na području općine Gola te mobilni palijativni tim koji je u osnivanju. Ponosni smo što smo u teškim vremenima pandemije koronavirusa uspjeli osigurati kvalitetu zdravstvene zaštite unatoč svim organizacijskim poteškoćama gdje smo se suočavali s manjkom zdravstvenog kadra i gdje je trebalo osigurati i primarnu zdravstvenu zaštitu. Konstantno radimo na pronalasku kadra te ulaganju i proširenju zdravstvene zaštitite, a jedna od novina bit će mobilni palijativni tim. Na korak smo do njegovog formiranja jer postoji sve veća potreba za takvim timom, a premalo se u navedeno ulaže – objasnila je Hanžeković.

Dodala je kako uskoro počinje i rekonstrukcija stomatološke ordinacije u mjestu Sveti Ivan Žabno, rekonstrukcija fizikalne ordinacije u Đurđevcu i rekonstrukcija ordinacije opće medicine u Đelekovcu.

Današnjoj primopredaji prisustvovao je i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je istaknuo kako je Dom zdravlja ustanova koja djeluje kao jedinstven sustav.

– Sva naša vozila u voznom parku su do tri godine starosti. Raspolažemo s izuzetno vrijednim voznim parkom koji može i mora zadovoljiti sve potrebe.  Organizirani smo kroz naše zdravstvene ustanove, ali djelujemo kao jedinstveni sustav. Možemo iskazati zadovoljstvo i pomoći ljudima koji rade u zdravstvenim ustanovama jer im zaista nije lako – zaključio je Koren.

zatvori