Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo svladao ciparski Aris, Zekić: Napravili smo dobru bazu, a kroz prvenstvo ćemo se dizati i dobivati ritam i svježinu

Nogometaši Slaven Belupa jučer su preokretom svladali ciparski Aris. Rezultat prijateljske utakmice koja je odigrana u slovenskim Stojncima bio je 4:2.

– U prvom poluvremenu Ciprani su stigli do prednosti od dva gola. U 4. minuti Struski je nakon centaršuta s desne strane poentirao iz blizine za 0:1. Šesnaest minuta kasnije Gomis je iskoristio grešku Slavenove obrane, zaobišao je golmana Markovića i zabio za 0:2 – izvijestili su iz kluba.

No, u samo 17 minuta drugog poluvremena Farmaceuti su stigli do potpunog preokreta. Prvo je u 49. minuti nakon sjajne asistencije Hlevnjaka na 2:1 smanjio Žuljević, a onda je u 54. Branšteter iskoristio situaciju jedan na jedan nakon dodavanja Laušića i zabio za izjednačenje, dodali su iz kluba i poručili da je isti igrač u 62. minuti koprivničkoj momčadi donio vodstvo. Jenjić je pucao, golman Arisa odbio loptu, a Branšteter dobro reagirao i glavom zabio za 3:2. Do kraja susreta Farmaceuti su još jednom poentirali. Kvržić je u 90. minuti uz pomoć obrane Ciprana postavio konačnih 4:2.

Zadovoljan nakon utakmice bio je trener Zoran Zekić rekavši da ga veseli što je momčad stvorila velik broj šansi.

– Jako me veseli što su napadači zabijali. Također, veseli me što smo imali velik broj šansi, a mislim da ih možemo imati još i više tijekom utakmice. Protočnost je nešto što još možemo poboljšati, ali s druge strane imamo velik broj novih igrača, još se tražimo u tome svemu i siguran sam da kod puno njih postoji dosta rezerve. Kada se malo opuste i ustabile podići ćemo se još više – objasnio je Zekić.

Spomenimo da je do prve prvenstvene utakmice ostalo još samo 10 dana. Naime, u nedjelju, 17. srpnja Slavenaši će gostovati kod Varaždina.

– Tražimo ciljana pojačanja, moramo imat malo veći i širi roster jer smo ovako malo neiskusni. Samim time prvo kolo ili dva neće biti skroz onako kako želimo, ali mislim da ćemo imati dobru i konkurentnu momčad. Srećom, ja nisam tip trenera koji se sprema za prvo kolo. Naravno da bi bilo lijepo ući u prvenstvo što bolje, ali nema tu nikakvih kalkulacija, moramo pripremiti momčad jer je prvenstvo dugačko. Mislim da smo napravili dobru bazu i da ćemo se kroz prvenstvo dizati i dobivati i ritam i svježinu – zaključio je Zekić.

zatvori