Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Potpisani ugovori za projekte udruga u gospodarstvu i poljoprivredi, Novotni: Bez potpore Županije ne bismo mogli ostvariti planove

U prostorijama Županijske uprave danas su potpisani ugovori za projekte i programe udruga iz djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini.

Sredstva u iznosu od otprilike 170.000 kuna odobrena su za 15 udruga s 22 programa, a ugovore su s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom potpisali njihovi predstavnici.

– Riječ je raznim namjenama korištenja sredstava – za edukacije, izložbe i slično. Cilj natječaja je sveukupni razvoj civilnog društva gdje udruge imaju važnu ulogu. Posebno nam je bitno da je to područje gospodarstva, poljoprivrede, ruralnog razvoja i svega onoga što je dominantno na prostoru naše županije. Od 2016. godine do danas izdvojili smo otprilike 1,6 milijuna kuna za manje programe, no svima vama su to iznosi koji daju poticaj u radu i funkcioniranju. Svi doprinosite ukupnoj slici gospodarstva naše županije i hvala vam na tome – naglasio je Koren i dodao kako udruge i dalje mogu računati na podršku Županije.

Uime udruga okupljenima se obratio predsjednik Udruge orača Koprivničko-križevačke županije Darko Novotni.

– Bez potpore Županije ne bismo mogli ostvariti svoje planove za svaku tekuću godinu. Prošle je godine održano Prvo revijalno natjecanje orača sjeverozapadne Hrvatske i na tom natjecanju naša je udruga odnijela sva tri zlata – kazao je Novotni i dodao kako će se natjecanje ove godine održati na parcelama Srednje gospodarske škole Križevci, a 27. kolovoza u Koprivnici je na rasporedu i jubilarno 20. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije.

Spomenimo na kraju da je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac udrugama zaželio puno uspjeha u provođenju aktivnosti.

zatvori