Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.

FOTO: POLICIJA U PRETRESU Mladića strpali u pritvor, oduzeli mu marihuanu, stabljike konoplje, tablete…

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljena trgovina, neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da je riječ o mladiću s križevačkog područja kojem su temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretraženi kuća, dodatne prostorije i vozilo.

– Pronađen je i oduzet 67,41 gram biljne materije nalik na drogu marihuanu, tri tablete droge MDMA, manja količina sjemenki indijske konoplje te oprema, materijal i tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Također, u šumskom predjelu nedaleko Križevaca pronađeno je i oduzeto 10 komada stabljika konoplje tipa droga visine od 31 do 57 centimetara koje je također uzgojio osumnjičeni – objašnjavaju u policiji.

Dodaju i da se sumnja da je osumnjičeni nezakonito putem internetske aplikacije kupovao predmet čiji je promet ograničen te da je tijekom ove godine na križevačkom području neovlašteno uzgajao stabljike konoplje tipa droga u svrhu proizvodnje droge marihuane i davao na uživanje drogu marihuanu trojici 19-godišnjaka s križevačkog područja.

– Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku – zaključuju u policiji.

zatvori