Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Obiteljski centar u sklopu EU projekta nabavio tri vozila

Prema potpisanom Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije” Centar za socijalnu skrb Koprivnica je uz rekonstrukciju zgrade Obiteljskog centra u Kampusu predvidio i nabavu tri osobna vozila.

Ukupna vrijednost projekta je 6.946.056,50 kuna. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog Fonda za regionalni razvoj u iznosu od 5.484.791,54 kuna, a razdoblje provedbe projekta je od 01.11.2020. do 01.06.2023. godine.

Zgrada Obiteljskog centra

Partneri na projektu su Koprivničko-križevačka županija te Centar za socijalnu skrb Križevci i Centar za socijalnu skrb Đurđevac, dok je stručnu pomoć u pripremi projektne prijave pružila PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, koja osigurava i daljnju podršku u provedbi projekata.

Cilj projekta je pomoć u prevenciji institucionalizacije i razvoju mreže izvaninstitucionalnih usluga za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, onih s teškoćama u razvoju i problemima u ponašanju, ali i za odrasle osobe s invaliditetom, starije i nemoćne, žrtve obiteljskog nasilja te trudnice i roditelje s djecom do godinu dana starosti.

Podružnica Obiteljskog centra usluge će pružati u prostoru bivše vojarne u Koprivnici temeljem ugovora o zakupu s Gradom Koprivnica. Predviđena rekonstrukcija i adaptacije zgrade je u tijeku, te se predviđa završetak radova s krajem godine. Po završetku radova zgrada Obiteljskog centra u potpunosti će biti opremljena za rad s korisnicima usluga, a opremit će se prostorije za stručne radnike, prostor za grupni rad, soba za susrete i druženja roditelja i djece, kao i prostor za provođenje radionica i edukacija.

Tim Obiteljskog centra

Nabava triju vozila omogućit će pokretljivost stručnih radnika za rad na prostoru cijele Županije kao i mogućnost da se određene aktivnosti odvijaju u domu korisnika.

Na sveukupno zadovoljstvo ugovor o nabavi vozila potpisan je 13.07.2022. godine s tvrtkom DAGMAN j.d.o.o. iz Koprivnice koju zastupa direktor Draženko Dukić, a nakon složenog i opsežnog postupka javne nabave. Nabavljena su vozila marke KIA RIO 1,2 URBAN koja zadovoljavaju sve potrebe posla stručnih radnika Podružnice Obiteljski centar.

Nabavljena su tri vozila u sklopu projekta

Podružnica Obiteljski centar nastavlja s aktivnostima. U sklopu EU projekta “Obiteljski centar kao mjesto podrške” pojačani su kapaciteti stručnjaka koji rade sa sugrađanima u potrebi. Radi se o projektu vrijednom nešto manje od tri milijuna kuna koji se provodi dvije godine, odnosno završava 1. srpnja 2023. godine, a nadogradnja je na projekt “Uspostava Podružnice Obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije”. Ukupna vrijednost je 2.986.637,92 kn a financira se iz Europskog socijalnog fonda. Dana 07.07.2022. održana je početna konferencija projekta Obiteljski centar kao mjesto podrške, a sklopu projekta predviđeno je i održavanje okruglih stolova, edukativnih radionica, ciljanih edukacija te izrada promotivnih materijala i brošura.

“Sadržaj ovog članaka isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Koprivnica”

“Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

zatvori