Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO: LJETNI PRAZNICI U HOGWARTSU Mladi obožavatelji Harryja Pottera uživali u knjižnici

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović održana je prva od dvije ljetne radionice Godišnja doba s Harryjem Potterom u knjižnici.

Kako je poručila knjižničarka savjetnica i jedna od voditeljica programa Ljiljana Vugrinec, riječ je o radionici pod nazivom Ljetni praznici u Hogwartsu na kojoj je sudjelovalo 13 polaznika, a tematika je ovaj put bila vezana uz školske predmete u čarobnjačkoj školi Hogwarts.

– Sudionici su učili o starom vikinškom pismu – runama, izradili su vlastito čarobno pero za pisanje i na prigodnom bookmarkeru ispisali su svoje ime runskim znakovima, a natjecali su se i u već tradicionalom tematskom kvizu u kojem su ponovo pokazali odlično znanje te osvojili prigodne nagrade – rekla je Vugrinec.

Nastavila je kako je najviše uzbuđenja na radionici izazvala igra escape room u kojoj su se sudionici vodili tragovima od rješavanja zagonetne križaljke, preko skupljanja dijelova puzzli na raznim mjestima u sobi pa do uputa skrivenih u Lego Harry Potter modelima.

– Sudionici su osobito uživali u neobičnom zadatku u kojem je sudjelovao i mali robot – autić Indi za kojeg su prema dobivenim uputama morali isprogramirati stazu za vožnju kako bi doznali kako izaći iz sobe. Nakon što su uspješno riješili sve zadatke, proslavili su rođendan Harryja Pottera koji se obilježava 31. srpnja, ali i 25 godina od izlaska prve knjige o slavnom malom čarobnjaku.

Dodajmo kako će se druga ljetna radionica održati 23. kolovoza s temom Povratak u Hogwarts.

zatvori