Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Hrvačice Lara Blažeković i Jelena Mijatović nastupile na Europskom prvenstvu

Članice Hrvačkog kluba Podravka Lara Blažeković i Jelena Mijatović nastupile su na Prvenstvu Europe u uzrastu starijih djevojčica.

Kako su poručili iz kluba, Lara je kao najmlađa u ovom uzrastu po prvi put nastupila u dresu reprezentacije i to u kategoriji do 39 kilograma.

– Ovoga puta ždrijeb joj je već u kvalifikacijama dodijelio favoriziranu predstavnicu iz Ukrajine Kamilu Kuchmu. Prepreka nije savladana, no zbog iznimne kvalitete u dvije naredne borbe Kamila pobjeđuje i ulazi u finale te omogućuje Lari drugi natjecateljski dan. Drugi dan uslijedila je borba u repasažu s predstavnicom iz Poljske Lenom Paprtyackom. U vrlo uzbudljivom i napetom meču, Lara borbu nažalost gubi na bodove i to u posljednjim sekundama druge runde. S ovim rezultatom Lara na kraju završava na devetom mjestu – rekli su.

Predstavnica kluba Jelena Mijatović nastupila je u kategoriji do 54 kilograma te je upisala samo jedan nastup.

– Nju je u prvom kolu čekala poljska predstavnica Wiktoria Misiorna, no nažalost niti u ovoj kategoriji nismo uspjeli proći prvo kolo. Jelena je vrlo dobro i agresivno krenula u borbu, no dogodile su se tehničke pogreške koje je Poljakinja iskoristila u svoju korist te si osigurala pobjedu. S obzirom da Misiorna nije uspjela doći do finala, Jelena gubi priliku za daljnju borbu kroz repasaž i na kraju zauzima 15. mjesto u svojoj kategoriji – objasnili su i dodali kako je curama ovo prvi nastup na ovako velikom prvenstvu.

Spomenimo kako je boje Hrvatske branila i Mia Kovač iz Zagreba koja je završila na sedmom mjestu.

zatvori