Subota, 27. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI Najpijaniji opet biciklist, usred noći pedalirao s 2,67 promila

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda na podravsko-prigorskim cestama zabilježili devet prometnih nesreća i sankcionirali 99 prometnih prekršaja.

U policiji objašnjavaju kako su vozači pod utjecajem alkohola skrivili četiri prometne nesreće, dok se najviše evidentiranih prekršaja odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 1:20 u Koprivničkom Ivancu nedaleko Koprivnice kod 59-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,67 promila.

– Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak u 14:25 u Svetom Ivanu Žabno gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 115 kilometara na sat iako je ograničenje 50 – naglašavaju u policiji.

Izvršen je i nadzor 30 mladih vozača koji su počinili tri prometna prekršaja od čega prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i prekršaj nepoštivanja prometnog znaka.

– Na području Policijske postaje Koprivnica s 24. na 25. lipnja od 18 do dva sata provedena je akcija pojačanog nadzora mladih vozača, alkoholiziranih vozača te vozača mopeda i motocikla. U akciji je ukupno kontrolirano sedam vozača i četiri putnika. Iz prometa su isključena četiri vozača, oduzete su dvije vozačke dozvole, a jedan vozač je bio uhićen. Ukupno je alkotestirano sedam vozača od čega su kod četiri vozača evidentirani prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola – zaključuju.

zatvori