Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Općina Gola proslavila svoj dan, načelnik Milinković: Vratili smo život u ovo naše prekrasno Prekodravlje

Bogatim programom danas je svečano obilježen Dan općine Gola.

Brojne uvažene goste, među kojima je bila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, dočekali su načelnik Stjepan Milinković i suradnici. Konjskim zapregama svi su se zajedno uputili do prostora sajmišta gdje su pratili Bambino kup u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske stočarske udruge Gola, a na kojem je nastupilo 12 malih natjecatelja.

Mještanima se uvodno obratio načelnik Milinković kazavši da se najveća snaga Gole nalazi u zajedništvu i radu.

– Naša marljivost je poznata i opjevana, kod nas se radi u kontinuitetu. Uspijevamo realizirati određene infrastrukturne planove, a najviše sam ponosan što smo ostvarili strateški cilj, a to je da smo vratili život u ovo naše prekrasno Prekodravlje. Velika mi je čast da pred ministricom mogu predstaviti nekoliko projekata, a najvažniji je da smo od jeseni ove godine osigurali mjesta za čak 120 djece koja će pohađati Dječji vrtić u Goli. Također, treba istaknuti da je poljoprivreda u Goli izuzetno jaka, na svakoj drugoj kući piše OPG – s ponosnom je kazao Milinković.

Svima okupljenima obratio se i koprivničko-križevački župan Darko Koren koji je podsjetio na nedavni projekt otvorenja nove kuhinje u Osnovnoj školi Gola te najavio i uređenje igrališta.

– Ovakvog slavlja povodom Dana općine zaista nema nigdje, prekrasno je vidjeti sav ovaj sadržaj kojim su nas obogatili naši domaćini. Isto je tako lijepo čuti sva postignuća u prethodnih godinu dana. Vjerujem da svi naši dragi gosti predvođeni ministricom poljoprivrede Marijom Vučković mogu osjetiti radost i zadovoljstvo svih nas koji smo svjedoci ovog susreta – naglasio je Koren.

Saborski zastupnik te načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota istaknuo je dobru suradnju i sinergiju lokalne i regionalne uprave zajedno s resornim ministarstvima i Vladom.

– Skromnost načelnika Milinkovića govori o napretku, ali i o jednoj želji i opstanku. Prije svega, veseli ulaganje u mlade, 120 djece u vrtiću garancija je budućnosti ovoga kraja. Tradicionalni Bambino Kup i stočarska izložba prikazuju pak tradiciju poljoprivredne proizvodnje. Na regionalnom nivou županije možemo se ugledati u Općinu Gola – istaknuo je Sobota.

Bambino kup otvorila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković naglasivši pritom veliku potporu Vlade prema Koprivničko-križevačkoj županiji i Općini Gola.

– Iz programa ruralnog razvoja kojim upravlja Ministarstvo poljoprivrede u proteklih nekoliko godina na području Koprivničko-križevačke županije ugovoreno je projekata u vrijednosti 781 milijun kuna. Kad govorimo o Goli, ovdje je ugovoreno i dano potpora u vrijednosti 34 milijuna kuna. To dovoljno govori koliko Republika Hrvatska podupire vašu županiju, pogotovo u segmentu poljoprivrede i stočarstva. Obećajem vam da ćemo i dalje ustrajati u tome da povećamo razvoj ruralnih sredina – kazala je.

Dodajmo da je u sklopu proslave Dana općine održana i izložba koza i kozlića, kao i smotra konja u organizaciji Konjogojske udruge Prekodravlje iz Gole.

zatvori