Subota, 18. svibnja 2024.

Uklanjaju se šatori kod željezničkog kolodvora koji su služili za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

Uklanjaju se šatori koji su bili postavljeni na željezničkom kolodvoru u Koprivnici, a koji su služili za prihvat raseljenih osoba iz Ukrajine.

Poručili su to iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije nakon održane koordinacije na kojoj se razgovaralo o aktivnostima vezanima uz raseljene osobe s područja Ukrajine.

– Sve se odvija planiranom dinamikom i u koordinaciji sa žurnim službama, prvenstveno Službom civilne zaštite Koprivnica, Policijskom upravom koprivničko-križevačkom, Vatrogasnom zajednicom Koprivničko-križevačke županije, društvima Crvenog križa i zdravstvenim djelatnicima – naglasili su.

>> FOTO Kod željezničkog kolodvora postavljeni šatori za prihvat izbjeglica, trenutno ih je u našoj županiji više od 120

Načelnik županijskog stožera Ratimir Ljubić uz to je naglasio da je kroz našu županiju dosad tranzitiralo 1.097 raseljenih osoba, a trenutno ih ovdje smješteno 177, najviše žena i djece. I dalje se uglavnom nalaze u privatnim smještajima, kao i u Hotelu Picok u Đurđevcu.

– Ukoliko se ukaže potreba za prihvatom većeg broja ljudi, šatori će se ponovno postaviti, a sve je spremno i za aktivaciju vlastitog prihvatnog centra u dvorani Srednje škole Koprivnica – zaključili su.

Izvor: kckzz.hr
zatvori