Petak, 26. travnja 2024.

U Podravka Vegetu stigla još jedna mlada igračica

Novo lice u redovima Podravka Vegete je mlada talentirana reprezentativka Hrvatske Andrea Šimara.

Izvijestili su to upravo iz koprivničkog kluba i podsjetili kako je posljednje četiri sezone bila igračica zagrebačke Lokomotive s kojom je u aktualnoj sezoni podigla prvenstveni pehar, dok je u sezoni 2020./2021. s istom ekipom osvojila trofej i u hrvatskom Kupu za žene. Igrala je s Lokomotivom i finale Challenge Kupa u kojem su 2020. osvojili drugo mjesto.

– Andrea je od 2018. godine i dio ženske seniorske reprezentacije s kojom je osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj te je nastupila i na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Njezin talent i igrački potencijal potvrđuju i statistički podaci iz sezone 2021./2022. u kojoj je s ukupno 173 postignuta pogotka bila treća strijelkinja Prve hrvatske rukometne lige za žene s prosjekom od 6,9 golova po utakmici i uz postotak šuta od 86 posto – naglasili su klubu.

Šimara je za klupske stranice izjavila kako je pozitivno iznenađena pozivom.

– Sve se dogodilo jako brzo te sam izuzetno sretna i zadovoljna što smo dogovorili suradnju i što mi je vodstvo kluba iskazalo povjerenje. Mlada smo ekipa, uglavnom domaće igračice i vjerujem da puno možemo postići. Uzbuđenje isto tako ne mogu sakriti i jedva čekam da krenemo s pripremama – rekla je.

zatvori