Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO U olujnoj noći i dan kasnije koprivnički vatrogasci jurili na 37 intervencija, u tijeku odvoz srušenih stabala

Olujno nevrijeme koje je u noći s petka na subotu zahvatilo Podravinu ostavilo je traga i na Koprivnici – velik broj stabala je oštećen, a nastradale su i grane, ograde i krovišta s kojih je vjetar nosio crjepove.

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica izašli su na teren čim su se jaka kiša i olujni vjetar počeli smirivati.

>> FOTO: JUTRO POSLIJE Prizori iz središta grada svjedoče o olujnom vjetru koji je sinoć harao ulicama

– Glavna zadaća u prvim satima nakon nevremena bila je osiguravanje prohodnosti prometnica te uklanjanje neposredne opasnosti od pada stabala ili drugih predmeta oštećenih u nevremenu. Tijekom noći na subotu i cijele subote profesionalni su vatrogasci imali ukupno 37 intervencija, od čega 19 intervencija na krovištima, 17 na uklanjanju i rušenju stabala i granja te jednu na uklanjanju ograde – poručuju iz JVP-a Koprivnica.

Dodaju da su pune ruke posla imali i dobrovoljni vatrogasci koji su također uklanjali prepreke, stabla te krovišta. Tako su DVD Koprivnica, DVD Štaglinec, DVD Jagnjedovec i DVD Reka ukupno su imali 18 intervencija, a pomagali su i dobrovoljni vatrogasci iz Legrada, Đelekovca i Sigeca.

– Ovog tjedna radnici Komunalca započeli su s odvozom srušenih stabala i granja te čišćenjem javnih površina, a s obzirom na to da je potrebno ukloniti veliku količinu zelenog otpada na više desetaka lokacija, posao čišćenja trajat će do sljedećeg tjedna – objašnjavaju.

Napominju da iako je nevrijeme prilično jako pogodilo Koprivnicu, veće materijalne štete i ozlijeđenih osoba nije bilo.

zatvori