Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Radići uživali u nagradnom izletu, posjetili su Park znanosti

Učenici 4.c razreda Osnovne škole Braća Radić u pratnji svoje učiteljice Vesne Mlinarić i školske knjižničarke Adrijane Hatadi posjetili su Park znanosti u Oroslavju.

Kako je o tome izvijestila učiteljica Mlinarić, riječ je bilo o nagradnom izletu s obzirom na to da je učenica Leona Salajpal osvojila prvo mjesto za likovni rad “Moja svemirska letjelica” i na taj način osvojila nagradu za cijeli razred.

– Učenici su imali priliku upoznati Park znanosti kao park interaktivnih eksponata koji prikazuju zanimljive pojave iz fizike, astronomije, matematike, geografije i psihologije.
Voditelj parka učenicima je približio znanost i usmjerio ih prema učenju i istraživanju, potaknuo ih na razmišljanje, komunikaciju i suradnju, a sve kroz igru i zabavu. Učenici su naučili kako prošetati Sunčevim sustavom u samo sat vremena, je li moguće razgovarati šapatom na 30 metara i druge zanimljive stvari. Udarajući štapićem po metalnim
cijevima različitih duljina, učenici su se divili nastaloj melodiji, lijepoj Beethovenovoj “Odi radosti” – naglasila je Mlinarić.

Bili su oduševljeni svime što su vidjeli i doživjeli. Mnogo su naučili, a uz to jako dobro se zabavili, bilo je vremena i za igru i druženje, zaključila je.

Ustupila Vesna Mlinarić.
Ustupila Vesna Mlinarić.
Ustupila Vesna Mlinarić.
zatvori