Ponedjeljak, 14. listopada 2024.

Prvi đurđevački gimnazijalci obilježili 55. godišnjicu mature

Prva generacija đurđevačkih gimnazijalaca u društvu svog razrednika i profesora matematike Vinka Periše okupila se u Đurđevcu na obilježavanjku 55. godišnjice gimnazijske mature.

– Najveći dio iz te generacije, koja je svoje srednjoškolsko obrazovanje završila 1967.godine, fakultetski je obrazovana. Među njima su pravnici, agronomi, prosvjetni radnici, ekonomisti, veterinari, novinari i drugi. Dio njih obnašao je i visoke dužnosti, pa se ova generacija može pohvaliti da je imala i saborske zastupnike, časnike HV, ravnatelje škola, ministra, pomoćnika ministra i suca Vrhovnoga suda – poručuju iz đurđevačke Gradske uprave.

Napominju da većina njih živi izvan Đurđevca, ali ih, kako kažu, svaka vijest i dolazak u grad njihove mladosti jako veseli. Uz velike urbane promijene koje zamjećuju pri svakom dolasku te uz prisjećanje na svoje gimnazijske početke, kad su zgradu i profesore dijelili sa osnovnom školom, osobito ih je oduševila činjenica da je Đurđevac sada i sveučilišni grad.

Spomenimo da je prve đurđevačke gimnazijalce okupljene na obilježavanju 55. godišnjici mature posebno pozdravio te prigodnim poklonima iznenadio gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Slušaj uživo
zatvori