Četvrtak, 2. svibnja 2024.

PROVEDENA ISPITIVANJA Županijom ‘operirala’ četveročlana banda, dilali su razne droge, jedan u kući držao streljivo vojnog porijekla

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici provelo je prva ispitivanja četvorice uhićenih hrvatskih državljana za koje se sumnja da su od siječnja do svibnja ove godine počinili niz kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kao i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U priopćenju stoji kako je riječ o 39-godišnjaku, 42-godišnjaku, 48-godišnjaku i 56-godišnjaku.

– Postoji osnovana sumnja da su 48-godišnjak i 39-godišnjak u Koprivnici i drugim mjestima u Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županij, u više od 90 navrata prodali većem broju osoba kokain, hašiš, amfetamin, marihuanu i MDMA. Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak u kući u mjestu kraj Koprivnice držao zabranjeno streljivo vojnog porijekla. Osnovano se sumnja da je 42-godišnjak nudio na prodaju razne vrste droga i stavio na raspolaganje svoj stambeni prostor za konzumaciju droge te davao drogu amfetamin na konzumaciju, kao i da je 56-godišnjak posredovao kod prodaje droge koju je prodavao 48-godišnjak – objašnjeno je.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i svim osumnjičenicima odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Temeljem Kaznenog zakona zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama prijeti im od jedne do 12 godina zatvora, zbog omogućavanja trošenja droga od jedne do 10 godina zatvora, a zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari do tri godine zatvora.

zatvori