Petak, 26. travnja 2024.

Policija pojačano nadzirala alkoholiziranost vozača, mopediste i motocikliste, ‘rekorder’ biciklist s 2,65 promila

Na području Policijske postaje Koprivnica s 18. na 19. lipnja provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača te nadzor mopedista i motociklista.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke izvijestili su kako se akcija provodila od 18 do šest sati, a ukupno je kontrolirano 59 vozača od kojih pet biciklista, tri mopedista i četiri motociklista.

– Iz prometa je isključeno devet vozača i jedno vozilo, oduzete su četiri vozačke dozvole, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. Kontrolirano je 10 mladih vozača od kojih su dva bila u prekršaju; jedan zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a drugi zbog nepropisnog korištenja mobitela – objasnili su.

Tijekom akcije utvrđeno je i devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu u 19:35 u Peterancu nedaleko Koprivnice kod 48-godišnjeg vozača bicikla, a iznosila je 2,65 promila. Također, u Koprivnici je u nedjelju u 4:25 zatečen 23-godišnjak koji je vozio osobni automobil pod utjecajem alkohola od 2,51 promila. Smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva – zaključili su u policiji.

zatvori