Petak, 26. travnja 2024.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ‘Poljoprivrednik’ (43) u goricama zasadio i uzgajao ‘travu’, a u vikendici držao streljivo, puške, granate i TNT

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je nakon provedene istrage pred Općinskim sudom u Koprivnici podiglo optužnicu protiv 43-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako stoji u priopćenju, okrivljenog 43-godišnjaka tereti se da je od travnja do listopada 2020. godine u vinogradarskom predjelu kod Koprivnice u cilju prodaje droge marihuane posijao sjemenke indijske konoplje i uzgojio najmanje 68 stabljika te proizveo najmanje dva kilograma droge marihuane.

– Okrivljenika se tereti da je u svojoj vikend kući držao još 48 sjemenki indijske konoplje i veću količinu zabranjenog oružja, i to dvije puške, jedan pištolj, više od 700 komada streljiva raznog kalibra, TNT eksploziv u količini od 1,4 kilograma, tijelo ručne bombe s eksplozivom i dva komada tromblonskih mina – nastavak je priopćenja.

Temeljem Kaznenog zakona zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama prijeti mu od jedne do 12 godina zatvora, a zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari od šest mjeseci do pet godina zatvora.

zatvori