Subota, 27. travnja 2024.

Osuđen trojac koji je na prevaru pretukao i pokrao 59-godišnjaka, državno odvjetništvo smatra da su kazne preblage

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici kojom je troje hrvatskih državljana proglašeno krivima zbog razbojništva.

Naime, presuđeno je kako je 23-godišnjakinja 3. prosinca prošle godine namamila oštećenog 59-godišnjaka u svoju kuću gdje mu je 31-godišnjak zadao više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, a 28-godišnjakinja mu je pak iz džepova hlača i jakne uzela najmanje 1.300 kuna i mobitel, čime su se osuđeni okoristili za najmanje 3.300 kuna.

– Okrivljeni 31-godišnjak osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a okrivljene 28-godišnjakinja i 23-godišnjakinja su osuđene uvjetnim osudama s utvrđenim kaznama zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine – navedeno je u priopćenju.

Državno odvjetništvo smatra da je kazna zatvora u najkraćem mogućem trajanju za 31-godišnjaka neprimjerena i neprihvatljiva s obzirom na utvrđene okolnosti, kao i da uvjetne osude nisu primjerene sankcije za obje okrivljenice zbog upornosti i bezobzirnosti koje su iskazale prilikom počinjenja kaznenog djela.

– Žalbom se pobija i odluka suda da okrivljenike oslobodi plaćanja troškova postupka jer za takvu odluku nema nikakve osnove – zaključak je priopćenja.

zatvori