Utorak, 14. svibnja 2024.

NASILJE U OBITELJI Sin (43) omalovažavao i vrijeđao majku (67) i baku (98), oca (70) pretukao

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podiglo je pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv 43-godišnjaka zbog nasilja u obitelji, prijetnje i nanošenja tjelesnih ozljeda.

Kako stoji u priopćenju, optužnicom se muškarca tereti da je u ožujku i travnju ove godine u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Đurđevca teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji na način da je učestalo grubo vrijeđao i na razne načine omalovažavao svog 70-godišnjeg oca, 67-godišnju majku i 98–godišnju baku te im ozbiljno prijetio.

– Okrivljenika se tereti da je 1. travnja više puta udario oca u glavu i tijelo te mu nanio tjelesne ozljede, kao i da je 4. travnja, nakon uhićenja, rukama rasparao madrac u prostoriji policijske postaje – objašnjeno je.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Koprivnici je prihvatilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo mu istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Spomenimo da mu temeljem Kaznenog zakona zbog nasilja u obitelji prijeti od jedne do tri godine zatvora, zbog prijetnje od šest mjeseci do pet godina zatvora, a zbog tjelesnih ozljeda od jedne do tri godine zatvora.

zatvori