Nedjelja, 28. travnja 2024.

Muškarac koji je valjkom pregazio dijete na nogometnom igralištu osuđen uvjetnom kaznom, državno odvjetništvo podnijelo žalbu

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici kojom je 57-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Optužnicom se 57-godišnjaka teretilo da je u veljači 2020. godine na nogometnom igralištu u Koledincu nedaleko Koprivnice prilikom valjanja travnate površine igrališta traktorom za koji je bio priključen metalni valjak propustio obratiti dovoljno pažnje na djecu koja su se tamo igrala, pa je valjkom pregazio 12-godišnje dijete koje je zadobilo teške ozljede – prijelom kostiju lubanje s krvarenjem ispod mekih moždanih ovojnica, djelomičnu oduzetost moždanog živca te nagnječenje pluća i jetre.

>> Valjak pregazio dijete na nogometnom igralištu

Muškarac je osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od 10 mjeseci i rokom kušnje od dvije godine, navedeno je u priopćenju.

– Državno odvjetništvo smatra da uvjetna osuda nije adekvatna sankcija za kazneno djelo koje je okrivljenik skrivio svojim neopreznim rukovanjem traktorom i nanio oštećenom djetetu vrlo teške tjelesne ozljede koje su zahtijevale dugotrajno liječenje. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža kaznena sankcija – zaključak je priopćenja.

zatvori