Četvrtak, 2. svibnja 2024.

LJETNI PROGRAM Počinje još jedna Olimpijada čitanja

Knjižnica i čitaonica Fran Galović organizira Olimpijadu čitanja – program ljetnog poticanja čitanja za učenike od prvih do četvrtih razreda osnovnih škola u Koprivnici i okolici.

Kako je poručila knjižničarka Ida Gašpar, program će se ove godine provoditi i u Gradskoj knjižnici Franjo Marković Križevci te Narodnoj knjižnici Virje.

– Prilikom prijave svaki sudionik dobit će Dnevnik čitanja te u njega tijekom ljeta upisivati dojmove o pročitanim knjigama. Za svaku pročitanu knjigu dobije se bod to jest bedž. Od ove godine knjižničarke će kontinuirano ažurirati stanje bodova svakog prijavljenog na mrežnoj stranici programa tako da će oni koji žele moći pratiti bodovno stanje i online – objasnila je Gašpar.

Mrežna stranica Olimpijade čitanja pokrenuta je prošle godine, a na njoj se mogu pročitati pravila sudjelovanja kao i pogledati popisi knjiga.

Dodajmo da Olimpijada čitanja traje od 21. lipnja do 31. kolovoza, dok su prijave na rasporedu od 21. lipnja do 1. srpnja u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori