Subota, 27. travnja 2024.

Koprivnički kartingaši u Virovitici uspješno otvorili novu natjecateljsku sezonu

Članovi Auto i karting kluba Podravina Koprivnica i Karting kluba Koprivnica postigli su zapažene rezultate na početku nove sezone Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu.

Kako je to poručio Josip Novak, domaćin prve utrke bio je Auto moto karting klub Cobra iz Virovitice kojemu je zapao težak posao organizacije 26. Nagrade Virovitice s obzirom na loše vrijeme.

– Ipak, borbe na stazi bile su vrlo atraktivne i žestoke. 28 vozača iz 11 hrvatskih klubova, među kojima i dva kluba iz Koprivnice, natjecalo se u po dvije utrke u osam klasa. U ekipnoj konkurenciji najuspješniji su bili vozači Karting kluba Rijeka s tri boda prednosti nad državnim prvacima, odnosno najbrojnijom ekipom domaćina, dok su naši dečki, članovi Auto i karting kluba Podravina Koprivnica prvu utrku završili na trećem, a članovi Karting kluba Koprivnica na četvrtom mjestu – naglasio je.

Dodao je i kako su se članovi Auto i karting kluba Podravina Koprivnica popeli na postolja u dvije klase.

– U onoj najbrojnijoj, Rotax Max Senior, treće mjesto iza Lorenza Mahnicha i Luke Raspora osvojio je Tomislav Hrg. U klasi Rotax Mini Max drugo mjesto pripalo je Stanku Šafaru ispred Fabijana Vidakovića, dok je najbrži bio Vito Gajski Kustec – objasnio je.

Iz Karting kluba Koprivnica na postolju je u klasi KZ2 pobjedu odnio Marko Turk ispred Marka Kranjčeca, a u klasi Baby kart, među četiri najmlađa vozača, drugo mjesto osvojio je Andrija Borovčak.

– Ono što posebno veseli je to da su među iskusnim, dugogodišnjim vozačima kartinga svoje mjesto među najboljima tražili i novi vozači. Jedan od njih je i mladi Stanko Šafar koji je u svojoj premijernoj utrci u teškim kišnim uvjetima osvojio drugo mjesto i time konkurenciji s višegodišnjim iskustvom utrkivanja pokazao da je ozbiljan kandidat za postolje na svim sljedećim utrkama prvenstva – zaključio je Novak.

Ustupio Josip Novak.
zatvori